Äta & dricka

Att äta själv - vilken grej!

Först när amningen byts ut mot smakportionerna börjar intresset för bestick att ta vid. Finmotorik sätts på prov då den första egna skeden ska smakas av. Nu ser du i realtid hur ditt barn utvecklas till att bli stor. För att underlätta dig och ditt barn så har vi på Lekmer.se allt ni behöver för att kunna dinera tillsammans. Vi strävar efter att bara sälja hållbara produkter utan farliga ämnen för dina finaste förtjänar bara det bästa.

Klicka runt bland haklappar, matstolar, tallrikar, bestick, flaskor, muggar och serviser.

Bland produkterna hittar du bekanta ansikten som Mumin, Bamse, Hulken och Disney's Princess.
Sida 1 / 30

Äta & dricka

Steget från amning och flaskmatning till ditt barns första riktiga måltid kan kännas stort. Det är ett väldigt spännande stadie i barnets liv där du får följa med i barnets utveckling och märker hur ditt barn lär sig mig och mer, och blir allt mer självständigt för varje dag.

För att matstunderna ska bli så trevliga och bekväma som möjligt är det viktigt med rätt redskap och tillbehör. Vi strävar efter att alltid sälja hållbara, barnanpassade produkter utan farliga ämnen. Samtidigt vill vi erbjuda ett brett sortiment med produkter för barn i olika åldrar.
Detta och mycket mer kan du hitta hos oss:

Matstolar och resematstolar

En matstol som ditt barn kan sitta säkert och stabilt i är viktigt, så att inte barnet kan ramla ut, men också så att du slipper massa onödigt spill. Här finns många stolar att välja mellan, i trä och plast, samt med eller utan klädsel. Självklart hittar du den klassiska Tripp Trapp-stolen som du kan köpa både med och utan babysits och dyna, och som finns i en rad olika färger. Här hittar du även den praktiska barnstolen Hokus Pokus som kan användas som både matstol, lekgunga och lekbord.

När barnet är litet kan en stol som går att fästa på ett bord vara praktiskt. Dessa är perfekta som resematstolar då de är lätta att bära med sig. Föredrar du en ännu lättare resematstol kan Sack’N Seat vara ett alternativ som du trär över en vanlig stol.

Mata och äta själv

Hos oss hittar du allt du behöver för att mata ditt barn och för tiden då det är dags för barnet att lära sig äta helt själv.

För att lära ditt barn att testa på nya smaker och få i sig riktig mat, trots att han eller hon ännu inte lärt sig tugga helt, kan en Taste Teaser eller en Fresh Food Feeder vara perfekt. Med dessa får barnet tugga och suga själv, men får samtidigt hjälp med att få i sig rätt mängder och inte för stora bitar.

När det är dags för ditt barn att lära sig äta helt själv är det viktigt att välja saker som är greppvänliga och ergonomiska för små händer, och som inte är vassa eller går att bita sönder. Du kan köpa hela serviser med barnbestick, tallrikar och muggar, men även de olika delarna separat.

För att hjälpa ditt barn i övergången mellan nappflaska och vanlig mugg kan en spillsäker mugg vara ett bra alternativ. Här finns exempelvis Magic mugg från Philips Avent som har en unik ventil som ser till så att inget spills ut, medan ditt barn kan dricka precis som ur en vanlig mugg. Du hittar även många andra spillfria alternativ och pipmuggar, samt även vanliga muggar för lite äldre barn.

Att barn spiller och dreglar är inget konstigt. Men helst vill man undvika att kladda ner kläderna varje gång det är dags att avnjuta en måltid. Hos oss hittar du många olika varianter av haklappar och förkläden som skyddar ditt barns kläder, och som hindrar mat från att ramla ner i knät eller på golvet. Här hittar du haklappar i både plast och tyg, med eller utan ärmar, samt med eller utan uppsamlingsficka.

Förvara och ta med

Att ta med sig mat och dryck behöver inte vara krångligt alls. Med hjälp av smarta lösningar blir utflykten eller picknicken en fröjd. Hos oss hittar du matlådor, lunchväskor, termosar, flaskor och mycket mer. För längre utflykter eller resor är exempelvis Frozzypack perfekt, som med hjälp av inbyggd kylfunktion i locket håller maten kall i cirka 7 timmar. Och med den smarta väskan Lunchie från Skip Hop blir det enkelt för ditt barn att bära med sig sin matsäck själv.

Vi har även det du behöver för att kunna förvara och spara mat i form av förvaringslådor och förvaringspåsar för både bröstmjölk, puréer och vanlig mat.