Bära & sitta

De allra minsta kräver mycket närhet och uppmärksamhet, och det ger vi dem mer än gärna. Så mycket vi bara orkar faktiskt. Den första tiden är barnet och föräldern oskiljaktiga. Fantastisk nog så går vardagen ihop även då.

På Lekmer.se hittar du ett brett sortiment av produkter som ger dig två fria händer samtidigt som barnet får den närhet den behöver. En bärsele från BabyBjörn eller en bärsjal från Baby K´tan gör underverk.

Att sitta tätt tryckt mot sin förälder är både mysigt och givande men ibland behöver till och med bebisen lite frihet, då passar en Babysitter perfekt. Här kan barnet spana på dig på håll eller leka med en en spännande aktivitetsleksak som man enkelt fäster på babysittern. Sitt-träning är viktigt för utvecklingen av barnets muskulatur och ett avgörande steg innan det blir dags att börja stå och gå.

Vi vill slå ett extra slag för hur praktisk en bärsele eller bärsjal faktiskt är. Lätta att ta på och av, smidigare än att dra en vagn om man bara ska ut ett varv på stan och den härliga närheten du får tillsammans med ditt barn.

Klicka runt bland våra olika modeller och hitta den som är bäst för dig.

Lycka till!
Sida 1 / 7

Bära barn-tillbehör

När barnen är små kan bärsele vara det absolut smidigaste sättet att ta sig runt. Med en bra sele, som används på rätt sätt, är det både bekvämt för föräldern och rogivande för barnet. Efter promenaden, när ni är hemma, kan det vara skönt att barnet får sitta själv i en babysitter.

Båda dessa produkter – plus en rad andra i kategorin bära och sitta – hittar du här. Beställ på nätet för leverans till dig och bra priser.

Bärselar och bärsjalar

Det finns många fördelar med bärselar och bärsjalar jämfört med barnvagn. Du tar dig runt mycket smidigare och behöver inte baxa in en stor vagn på bussen eller in i affären. Du blir friare helt enkelt.

Sedan vet alla som har små barn att det kan bli mycket gråt i en vagn, medan det nästan aldrig blir det i en bärsele. Barnet vill ha närhet och får det när han eller hon skumpar runt nära föräldern. Selarna är speciellt populära bland pappor som får en unik chans att knyta den nära kontakten med barnet som mamman får naturligt vid amning.

Men är det inte jobbigt?

Faktum är att spänner du fast en Baby Björn eller sele av annat märk så att barnet kommer nära kroppen är det bekvämt och avlastande för axlar och rygg. Att putta på en vagn kan faktiskt vara jobbigare för axlar och rygg.

Men som sagt, se till att du fäster den enligt instruktionerna. Precis som du kan bära en bra ryggsäck med 10 kilo utan problem kan en dålig ryggsäck vara jättejobbig att bära med bara ett kilo.

Babysitters – förälderns räddning

När man har små barn hemma kan det vara svårt att få annat gjort än att just vara med barnet. De vill ofta vara nära föräldern, och att ligga på golvet är kul bara en liten stund.

Babysitters löser ofta det problemet. För det första sitter barnet upp och kan följa med i vad som händer och ta in sin omvärld, sedan gungar en babysitter så att barnen får direkt respons när de rör sig vilket de tycks gilla. Det finns dessutom en lång rad babysitters med mobiler och leksaker som kan underhålla.

Nu får du tid att laga mat, fixa hemma eller faktiskt bara få lite efterlängtad tid där du kan sitta själv utan att hålla i barnet.