Nappar & nappflaskor

Nappen - Den lilla tröstaren.

En genial uppfinning på många sätt, men helt enkelt är det inte att välja rätt. Nappar kommer i väldigt många utföranden, av olika material och i en ocean av färger. Samma sak gäller för nappflaskor.

Vad ska man då ha i åtanke när man köper nappar och nappflaskor?

För det första så är det väldigt viktigt att du köper en napp som passar till just ditt barn. Risken att nappen fastnar i halsen måste uteslutas. Det andra, som är minst lika viktigt, är att materialet är fritt från farliga ämnen. Undvik allt det står BPA (Bisphenol A) på.

Lekmer.se erbjuder ett väldigt brett sortiment av nappar och nappflaskor som är både kloka och säkra så att du ska slippa vara orolig. Klicka runt och hitta rätt produkt till din bebis!
Sida 1 / 12

Nappar & nappflaskor

När du köper nappar och nappflaskor finns det några saker att tänka på. För det första ska konstruktionen vara säker. Det ska inte gå att bita loss några smådelar som barnen riskerar att svälja och sätta i halsen.

För det andra ska nappen eller nappflaskan vara fri från farliga substanser. Mindre nogräknade producenter kan fortfarande använda sig av plast som inte är 100 procent säker och kan du inte se vilket material som används ska du välja en annan produkt.

Här på Lekmer säljer vi nappar och nappflaskor som lever upp till båda kriterierna.

Nappflaskor fria från BPA

Du får tänka på att man använder en nappflaska länge – flera gånger om dagen under lång tid. Materialet är därför viktigt att ha koll på, speciellt BPA. BPA (Bisphenol A) har länge varit en vanlig komponent i hårda plaster och funnits i många nappflaskor. Det kan ha flera skadliga effekter och är därför numera förbjudet inom EU.

Men förbudet gick nyligen igenom och det är bäst att ta det säkra före det osäkra och välja en produkt du vet är trygg. Det hittar du här på Lekmer.

Utformning och tillbehör

Nappflaskor kommer i allsköns former och med olika motiv. Du kan välja det som passar barnens ålder bäst och vad han eller hon helt enkelt tycker om. Det kan också vara bra att köpa olika ”nappar” till flaskan då man kan vilja byta när de blir slitna eller man behöver en med större hål.

Dessutom kan det vara bra att beställa hållare, lock, rengöringsborstar och andra tillbehör som förenklar livet med småbarn. Allt hittar du här – kloka och säkra produkter helt enkelt.