Grindar

Det finns ett stort utbud med barngrindar i olika form och funktion. Välj en trappgrind, dörrgrind, spänngrind eller rullgardinsgrind från vårt sortiment av barngrindar här på Lekmer.se. För att öka barnsäkerheten i ditt hem rekommenderas en grind, detta är främst aktuellt när barnet börjar utveckla sin rörelseförmåga. Se till att grinden monteras så fort barnet ålar sig fram eller kryper, det kan utvecklas snabbt när barnet väl börjar röra sig fritt.

Små och nyfikna barn älskar att härma vuxna och äldre syskon. De vill gärna prova att laga mat och att gå nedför trappan. Barn växer och utvecklas otroligt snabbt och innan du vet ordet av så kommer ditt barn både krypa och gå.

Utgå från att ditt ban är nyfiket och att det är svårt att motstå frestelser. Att göra sitt hem säkert så att barn fritt kan röra sig när de börjar krypa är ett måste. Att uppmuntra till att utforska världen är viktigt men det är lika viktigt att se över säkerheten i hemmet och försöka motverka olika typer av olyckor. De största riskerna är brännskador, fallolyckor och förgiftning. Det finns olika saker som kan hjälpa dig att göra ditt hem säkrare under de tidiga åren av barnets uppväxttid, allt från att se till att eluttagen är säkrade till att se till att hett kaffe är utom räckhåll.

En barngrind bör sitta upp så länge inte barnet börjar klättra över grinden. Det är säkrare att lära barnet att gå i trappan så fort de börjar klättra över grinden. De flesta barngrindar har en fast höjd som inte går att justera. Så fundera innan du bestämmer dg för hur hög barngrind du behöver. Multigrindar kan byggas ut och ofta är det möjligt att koppla ihop dem till en fristående hage vilket är det bästa sättet att skydda barnet från en eldstad eller en kamin. Resegrindar är smidiga att fälla ihop och förvara. En del grindar kan ställas in så att de öppnas utåt eller inåt.

Barngrindar finns i olika material så som trä, metall och tyg. Trägrindar finns i olika träslag och de kan även vara målade så att de passar in med övriga inredningen i hemmet. Utdragbara grindar i tyg fungerar i princip som en rullgardin med en rulle som går att dra ut på ena ändan av dörröppningen. En vanlig bredd på grindar är 120 cm men du hittar en rad andra mått i vårt breda sortiment här på Lekmer.se.

 

 

Sida 1 / 1

Barngrindar & Trappgrindar - Grindar för barn

I de tidiga åren av ett barns uppväxt är det viktigt att man uppmuntrar till lek och rörelse. Men det är såklart lika viktigt att man ser över säkerheten och försöker motverka alla möjliga och omöjliga olyckor till vilket pris som helst. En barngrind kan rädda liv på många sätt. Hitta grindar som passar ditt hus eller trädgård här på Lekmer.se.

För att inte de små liven ska hamna i olyckor eller springa iväg på ställen där det känns osäkert eller där du som förälder känner att du inte har full koll, är grindar av olika slag en perfekt lösning. Med dagens grindar som har nyskapande designer och lösningar är det enklare och smidigare än någonsin att skydda ditt barn. Ta till exempel en klassisk trägrind som kan skydda såväl inomhus som utomhus och är relativt enkel att montera upp. Ute på resande fot? Ingen fara. Vi har även en resegrind som du enkelt packar ner och fäller ut. Den väger knappt någonting och den kan fästas på nästan vilka material som helst.

En av de vanligaste skräckscenarion som vi föräldrar målar upp är att vårt barn ska ramla ner för trappan och slå sig. Därför är det nästan kutym att man har en riktigt robust och bra säkerhetsgrind i anslutning till trappan som gör att den lille stannar på övervåningen tills någon öppnar och säkert kan se till att allt går lugnt till. En kvalitativ grind till trappa behöver inte alls vara dyr, men kan visa sig vara ovärderlig i längden. Kika runt hos oss på Lekmer.se och välj ut de grindar som faller dig i smaken sett till funktion och design.

När det kommer till barnets säkerhet och hälsa är det få föräldrar som skulle kompromissa. Hos Lekmer.se hittar du grindar av alla slag, till exempel en barngrind i trä som kan visa sig ovärderlig.