Barnlampor & Belysning

Om man tänker på det så är ljus ganska så viktigt - väldigt viktigt faktiskt. Barnrummet är inget undantag. I ett barnrum krävs det ofta flera olika sorters ljuskällor. Vi kan börja med en vanlig taklampa, den är lika viktig här som i resten av hemmet. Den bidrar med ljus till vardagsaktiviteter underlättar saker i största allmänhet.

Sen kommer nattlampan med sitt milda ljus. Många barn vill ha och behöver faktiskt nattlampor. De underlättar ifall barnet skulle vakna mitt i natten och ha svårt att orientera sig. Mörkret kan ibland vara lite läskigt, så är det för alla.

När ditt barn blivit lite större och lärt sig att pyssla eller när det ska läsa läxor så behövs en skrivbordslampa. En mer koncentrerad och riktad ljuskälla som hjälper till att fokusera på det som ska göras.

Som du förstår är ljuset alltså en väldigt viktig detalj i varje barns rum. Hos oss på Lekmer.se hittar du alla varianter du kan tänkas behöva. Dekorativa, fristående, riktade, lugnande, spelande och många fler.

Vi har mängder med olika mönster och motiv så att du ska kunna hitta det perfekta alternativet till ditt perfekta barnrum!

Man är inte mörkrädd om man får ha lampan tänd!
Sida 2 / 5

Lampor för barn - barnlampor & belysning

Rätt belysning i barnens rum är precis lika viktigt som i övriga hemmet. Många barn vill ha en svagt lysande lampa på natten. Dessutom behövs en taklampa – gärna med dimmer – som skapar ett behagligt allmänljus och en skrivbordslampa för läxor, rit- och pysselstunder.

Barnens rum är en plats där det pågår olika typer av aktivitet och därför finns det behov av olika typer av belysning. Här på Lekmer hittar du alla typer av lampor för barn – lampor som inte bara ger ljus utan också blir en rolig och dekorativ inredningsdetalj som bidrar till en trevlig helhetsupplevelse i barnrummet.

Nattlampor i barnrummet

En nattlapa ger ett svagt sken som inte stör sömnen. Snarare tvärt om. Barnet slipper – speciellt under vinterhalvåret – sova i beckmörker och vakna utan att kunna orientera sig. Med ett svagt ljussken går det att vakna till, se var man är och somna om. Skulle barnet behöva gå på toaletten behöver han eller hon inte famla i mörkret.

Många av nattlamporna du hittar hos oss har kända barnmotiv. Du kan exempelvis beställa en lampa som är formad som en Legobit eller en ljusslinga med hela Barbapappafamiljen. De här är också mysiga att vila blicken på när man ska somna. Du hittar till och med nattlampor som kan spela musik.

Lampor för pojk- och flickrummet

Vi har ett stort utbud av vanliga lampor för barnen. I taket kan du exempelvis hänga en rislampa med det klassiska Moln-motivet, stjärnor, prickar eller får. De ger ett behagligt allmänljus till rummet.

På skrivbordet behöver du också en lampa, speciellt för äldre barn som ska göra läxor. Här finns många varianter. Antingen väljer du en traditionell skrivbordslampa eller en bordslampa – båda varianterna finns i än mängd utformningar och med många olika mönster och motiv.