Babynest & myspölar

De flesta föräldrar vill gärna sova med barnet i sängen under natten. Det är lätt att förstå att det är lättare om barnet vaknar på natten att det är nära till hands och du kan enkelt ta hand om barnet utan att gå ur sängen. Tiden med ett nytt barn är slitsamt nog utan att behöva gå upp ur sängen på nätterna. Dessutom är det ofta så att barnet somnar om snabbare om du kan ta hand om det direkt. Om barnet skall ammas är det extra skönt att kunna sitta kvar i sängen och i lugn och ro amma barnet utan att behöva lyfta upp och störa barnet för mycket.

Men det har utifrån forskning kommit en del råd där det inte rekommenderas att baby sover i föräldrarnas säng, detta på grund av risken för plötslig spädbarnsdöd. De råd forskningen ger är bland annat att se till att barnets ansikte är fritt och att barnet kan röra på sig. Ett babynest ger en betydligt bättre och säkrare plats för barnet som sover i föräldrarnas säng. Kanterna gör också att barnet behåller sin plats i sängen, och du riskerar inte att barnet rullar för tätt intill dig som förälder. Det förhindrar förstås också att förälder kommer för nära barnet.

Dessutom är ett babynest eller babypöl ett säkert ställe om barnet sover på dagen i en säng eller soffa, barnet kan då inte rulla ur sängen eller soffan. Med ett babynest kan du också lägga baby på golvet. Barnet ligger mjukt och fint och har skydd från kalla golv. Babynestet kan också med fördel användas som insats i en barnvagn.

På Lekmer lägger vi stor vikt vid att det inte finns några skadliga ämnen i våra babynest eller lekpölar. Yttermaterialet är vanligtvis bomull, som är ekologiskt odlat, och de material som används som fyllning är helt inerta, det vill säga de avger varken ångor eller ämnen som kan vara det minsta farliga för baby. På våra babynest kan du på de flesta ta av tyget och tvätta det för att hålla det rent och fräscht.

Vi har ett stort utbud av olika modeller och storlekar. Bland våra modeller finns de som har helt öppen nedre kant. Andra modeller är helt slutna eller så finns det modeller där du kan justera storleken med till exempel kardborreband. Du lär kunna hitta en modell som passar dig och dina behov i vårt sortiment. Vi har även produkter där det finns en sovkil. Det är som en kilkudde som monteras på babynestets undersidan, och gör att baby ligger lite högre med huvudet. På modeller som inte har kilkudde kan du förstås komplettera med en liten kudde för samma effekt.
(40 av 50 produkter)
(40 / 50)