Babynest & myspölar

De flesta föräldrar vill gärna sova med barnet i sängen under natten. Det är lätt att förstå att det är lättare om barnet vaknar på natten att det är nära till hands och du kan enkelt ta hand om barnet utan att gå ur sängen. Tiden med ett nytt barn är slitsamt nog utan att behöva gå upp ur sängen på nätterna. Dessutom är det ofta så att barnet somnar om snabbare om du kan ta hand om det direkt. Om barnet skall ammas är det extra skönt att kunna sitta kvar i sängen och i lugn och ro amma barnet utan att behöva lyfta upp och störa barnet för mycket.

Men det har utifrån forskning kommit en del råd där det inte rekommenderas att baby sover i föräldrarnas säng, detta på grund av risken för plötslig spädbarnsdöd. De råd forskningen ger är bland annat att se till att barnets ansikte är fritt och att barnet kan röra på sig. Ett babynest ger en betydligt bättre och säkrare plats för barnet som sover i föräldrarnas säng. Kanterna gör också att barnet behåller sin plats i sängen, och du riskerar inte att barnet rullar för tätt intill dig som förälder. Det förhindrar förstås också att förälder kommer för nära barnet.

Dessutom är ett babynest eller babypöl ett säkert ställe om barnet sover på dagen i en säng eller soffa, barnet kan då inte rulla ur sängen eller soffan. Med ett babynest kan du också lägga baby på golvet. Barnet ligger mjukt och fint och har skydd från kalla golv. Babynestet kan också med fördel användas som insats i en barnvagn.

På Lekmer lägger vi stor vikt vid att det inte finns några skadliga ämnen i våra babynest eller lekpölar. Yttermaterialet är vanligtvis bomull, som är ekologiskt odlat, och de material som används som fyllning är helt inerta, det vill säga de avger varken ångor eller ämnen som kan vara det minsta farliga för baby. På våra babynest kan du på de flesta ta av tyget och tvätta det för att hålla det rent och fräscht.

Vi har ett stort utbud av olika modeller och storlekar. Bland våra modeller finns de som har helt öppen nedre kant. Andra modeller är helt slutna eller så finns det modeller där du kan justera storleken med till exempel kardborreband. Du lär kunna hitta en modell som passar dig och dina behov i vårt sortiment. Vi har även produkter där det finns en sovkil. Det är som en kilkudde som monteras på babynestets undersidan, och gör att baby ligger lite högre med huvudet. På modeller som inte har kilkudde kan du förstås komplettera med en liten kudde för samma effekt.
Sida 1 / 1

Babynest & Myspölar

Hos Lekmer hittar du säkert det du vill ha i vårt stora sortiment. Här finns Mysingen Baby till oslagbart billigt pris! Vill du hellre ha ett sovnest i linne finner du NG Baby med tvättbar linneklädsel. Observera att efter tvätt måste du sträcka överdraget i vått tillstånd för att få tillbaka passformen, vilket gäller allt linnematerial. Hos oss hittar du tyger i olika mönster och vill du ha ett babynest med spets har vi även det.

En av modellerna Sleepyhead har inte den traditionella rektangulära formen, utan är lite avsmalnande mot fotänden. Det finns flera modeller från Sleephead som har öppen fotdel, och till dem finns det också en lekbåge att sätta över babynestet. Med bågen kommer några leksaker som är noggrant utvalda så att de inte innehåller några som helst skadliga komponenter eller ämnen, men du kan givetvis komplettera med egna leksaker. Många små barn fascineras av dessa leksaker som hänger ovanför dem och kan hålla dem sysselsatta i timmar.

En lite speciell version av babynest är en madrass från Candide. Madrassen har ett liggstöd i ett speciellt material som formar sig efter barnets kropp när det värms av barnets kroppstemperatur. Tack vare att underlaget kan andas blir barnet inte för varmt. Huvuddelen har en lutning på 15 grader, som kan ökas till 30 grader med en medföljande extra kudde. Det är extra bra om barnet är förkylt för att underlätta andningen eller om det har mycket uppstötningar.

En liknande lösning har Deltababy Liggstöd, som är ergonomiskt utformat för bästa position hos barnet. Både Deltababy Liggstöd och Candide har en utformning där huvudet är beläget som gör att barnet inte får skallasymmetrier, det vill säga att skallen får tendens till att bli tillplattat på den sida där huvudet oftast vilar mot underlaget. För de flesta barn är detta förstås inte så stort problem, de ligger ofta på mage när de är vakna, men för barn som gärna alltid ligger på rygg är asymmetri inte något ovanligt.