Spjälskydd

Vi på Lekmer är stolta över vårt breda utbud av spjälskydd. Ett spjälskydd är ju ett mjukt skydd som sätts på insidan av spjälsängen, och syftet är förstås att skydda barnet. Små barn i spjälsäng kan ofta göra ganska häftiga rörelser, och då skyddar spjälskyddet mot de hårda ytorna i sängen. Barnet kan heller inte få ut armar eller ben genom spjälorna och på så sätt inte skada sig. När barnet börjar bli lite äldre och börjar undersöka sin omgivning är det tryggt att de inte kan fastna mellan spjälorna. Många föräldrar tycker också att det ger lugnare insomning och uppvaknande, eftersom barnet inte störs så lätt.

Standardstorleken på spjälsängar är 60x120 cm, och för ett spjälskydd som skall gå runt sängen är då rätt längd 360 cm. Höjden däremot kan vara varierande, men ett spjälskydd är vanligtvis 25 – 30 cm högt. Hur tjockt spjälskyddet är varierar beroende på stoppningsmaterialet, men är vanligtvis ett par, tre centimeter.

Många föräldrar vill ha spjälskydd som knyts fast i sängen, andra föredrar de som står av sig själva. Oberoende av vilken typ du föredrar så finner du den hos Lekmer. Du kan även med fördel använda dessa skydd i en vagga om du vill göra insidan av den mjukare och bekvämare.

Yttermaterialet på spjälskydden är vanligtvis bomull. Det kan vara vanlig bomull eller bomull i velourkvalitet. På Lekmer finns även andra yttermaterial som linne. Även innermaterialet kommer i skiftande material. Det finns både polyester och skumgummi bland våra produkter. Självklart används överhuvudtaget inga material som skulle kunna vara till skada för barnet.

När det gäller olika typer av färger och mönster har Lekmer ett stort utbud. En del barn visar stort intresse för figurer på mönstret, medan andra inte är så intresserade av det. I vårt utbud hittar du något som både du som förälder och ditt barn blir nöjda med.

Yttermaterialet är tvättbart och det gäller de flesta av våra traditionella spjälskydd.

Sida 1 / 1

Spjälskydd

Håller du på att inreda en mjuk bädd till ditt barn? Inget är väl mysigare än det! Här på Lekmer.se har vi både sköna skydd till vagga och spjälskydd i många olika tryck och storlekar. Varför inte köpa en variant med dekorativa elefanter på? Kolla runt bland vårt utbud tills du hittar din egen favorit att klicka hem till dig och ditt barn.

Spjälskydd är viktiga så att barnens mjuka kroppar inte råkar komma åt de hårda delarna på spjälsängen, något som kan göra lite ont för de små. Det finns fler fördelar än så, dessa skydd är både väldigt mysiga och de kan dessutom vara riktigt snygga. Är ditt barn en ivrig beundrade av den snälla björnen Bamse? Vad kan väl passa bättre än att köpa ett skydd med Bamsetryck på! Rätt Start är ett välkänt märke och de har bland annat designat flera olika spjälskydd i både rosa, vitt och grönt. Dessa skydd är tillverkade i bomull och gör så att ditt barn kommer få en skön stund i sin egen lilla bädd.

Alla spjälskydd vi säljer här på Lekmer.se har det gemensamt att de är godkända enligt Sveriges och EU:s normer, vilket innebär att materialen och färgämnena är ofarliga för ditt barn och för miljön. Köp hem ett vackert skydd från Baby Dan i vitt satin så blir det både en inredningsdetalj och en bekvämlighetsinrättning. Vill du hellre satsa på något med mer tryck på? Från märket NG Baby finns både vita stjärnor mot svart bakgrund, mörka krumelurer mot vit bakgrund och även några enfärgade varianter. Vi erbjuder många olika tillbehör till barnsängen så att du ska kunna hitta exakt din stil hos oss.

Här på Lekmer.se har vi många olika spjälsängsskydd, det är bara att se efter vilket du vill ha. Letar du kanske efter ett spjälskydd med elefanter på? Välkommen till oss!

Eftersom våra spjälskydd tillverkas i olika material kan du som förälder välja ett material som både du och ditt barn föredrar. Hos oss hittar du bomull i olika kvaliteter, skydd i velour, men också i linne. En viktig faktor är att våra spjälskydd är tvättbara. Det kan hända olyckor, och för att barnet ska ha en bekväm och hygienisk sovplats krävs det att spjälskydd ska kunna tvättas. Om du valt linne måste spjälskyddet sträckas i vått tillstånd för att behålla sin passform och storlek.

Våra spjälskydd är anpassade efter standardstorleken på en spjälsäng, 60x120 cm, vilket garanterar en perfekt passform med våra spjälskydd.

På Lekmer erbjuder vi en mycket stor variation av färger och mönster. Ett spjälskydd skall helst vara tilltalande både för barn och föräldrar, och hos oss är det lätt att hitta ett skydd som både du och ditt barn tycker om. Vi har skydd med starkare färger, klassiskt vit och mer rogivande, där du kan välja det du vet att ditt barn tycker om. Många små barn kan visa en stor fascination för färger och mönster, och kan ligga länge och betrakta ett mönster eller en figur.