Spjälsängsskydd

Vi på Lekmer är stolta över vårt breda utbud av spjälskydd. Ett spjälskydd är ju ett mjukt skydd som sätts på insidan av spjälsängen, och syftet är förstås att skydda barnet. Små barn i spjälsäng kan ofta göra ganska häftiga rörelser, och då skyddar spjälskyddet mot de hårda ytorna i sängen. Barnet kan heller inte få ut armar eller ben genom spjälorna och på så sätt inte skada sig. När barnet börjar bli lite äldre och börjar undersöka sin omgivning är det tryggt att de inte kan fastna mellan spjälorna. Många föräldrar tycker också att det ger lugnare insomning och uppvaknande, eftersom barnet inte störs så lätt.

Standardstorleken på spjälsängar är 60x120 cm, och för ett spjälskydd som skall gå runt sängen är då rätt längd 360 cm. Höjden däremot kan vara varierande, men ett spjälskydd är vanligtvis 25 – 30 cm högt. Hur tjockt spjälskyddet är varierar beroende på stoppningsmaterialet, men är vanligtvis ett par, tre centimeter.

Många föräldrar vill ha spjälskydd som knyts fast i sängen, andra föredrar de som står av sig själva. Oberoende av vilken typ du föredrar så finner du den hos Lekmer. Du kan även med fördel använda dessa skydd i en vagga om du vill göra insidan av den mjukare och bekvämare.

Yttermaterialet på spjälskydden är vanligtvis bomull. Det kan vara vanlig bomull eller bomull i velourkvalitet. På Lekmer finns även andra yttermaterial som linne. Även innermaterialet kommer i skiftande material. Det finns både polyester och skumgummi bland våra produkter. Självklart används överhuvudtaget inga material som skulle kunna vara till skada för barnet.

När det gäller olika typer av färger och mönster har Lekmer ett stort utbud. En del barn visar stort intresse för figurer på mönstret, medan andra inte är så intresserade av det. I vårt utbud hittar du något som både du som förälder och ditt barn blir nöjda med.

Yttermaterialet är tvättbart och det gäller de flesta av våra traditionella spjälskydd.

(32 av 32 produkter)
(32 / 32)