Fritidsskor

Klassikern av skor.

Här hittar du de skor som ditt barn kommer använda allra mest. Till förskolan eller skolan. På fritids och på rasterna. På lemker.se tycker vi att det är i just den här kategorin som du ska lägga lite extra krut. Att tänka på när det kommer till skor som används till vardags: Passform såklart. Barns fötter är känsligare än vuxnas och kräver därför att deras skor är perfekta. En stadig sko förebygger att fötter halkar runt och tröttas ut i förtid.

Storleken måste vara perfekt även den. Vi rekommenderar lite spelrum på längden (1 cm - 1.5 cm extra, beroende på modell) så att det finns plats att vicka på tårna.

Materialet är en tredje viktig sak att ha i åtanke. Barn rör sig väldigt mycket och svettas precis som vuxna så ett material som andas är av högsta vikt. Undvik “stinky feet” och fotsvamp genom att kolla en extra gång vilka material skorna är gjorda av. På Lekmer.se rekommenderar vi varmt att ni väljer ett par som är gjorda i GORE-TEX®, då får ni garanterat en sko som håller era barns fötter varma och torra. Exempel på märken som använder GORE-TEX® är Gulliver, Superfit och Viking.

Lekmer.se vill att det ska finnas mycket lek i barnens fötter och tycker att det alltid bör finnas minst två par fritidsskor till varje barn. Att gå i samma skor varje dag tröttar ut fötterna och sliter ut skorna. Ge istället skorna en chans att andas ut, torka till sig och få ett längre liv.

Kanske ska skorna ärvas av ett syskon och är det ju formidabelt om det finns lite spelrum kvar i dem.

Hitta de nya favoriterna hos oss på Lekmer.se!
(10 av 10 produkter)

Reima Reimatec® Patter Wash Sko Candy Pink

REA - Paketpris 18% Pris från 614 kr 749 kr
Läs mer Till kassan

Reima Reimatec® Wetter Wash Sko Candy Pink

REA - Paketpris 25% Pris från 598 kr 799 kr
Läs mer Till kassan

Reima Reimatec® Wetter Wash Sko Navy

Pris från 799 kr 799 kr
Läs mer Till kassan

Reima Reimatec® Kinos Stövlar Marinblå

Pris från 849 kr 849 kr
Läs mer Till kassan

Reima Reimatec® Kinos Stövlar Lila

Pris från 849 kr 849 kr
Läs mer Till kassan

Reima Reimatec® Wetter Wash Skor Svart

Pris från 799 kr 799 kr
Läs mer Till kassan

Reima Reimatec® Patter Wash Skor Marinblå

Pris från 749 kr 749 kr
Läs mer Till kassan
(10 / 10)