Babyskydd 0 kg - 13 kg

Första åkturen, det är stort. Det är så stort att inget annat än det bästa är gott nog åt den som ska ta åkturen. Vi inser förstår av säkerhet och arbetar därför endast med ledande aktörer när vi tar fram det som kan benämnas som ett av Sveriges bredaste sortiment i barnsäkerhet. Lekmer.se erbjuder dig som föräldrar modeller ditt barn kan växa i, modeller som är enkla att ta i och ur bilen, tvätta, torka av och mycket mer.

Här hittar du varianter för de allra minsta barnen. De små liv som måste skyddas extra mycket. Att välja en första bilbarnstol är ett stort steg och vi rekommenderar alla att göra det i god tid innan ankomsten av det viktigaste i världen.

Kolla runt och kolla noga vad som passar dig och din situation allra bäst.

Vi har en lag i Sverige som säger att barn som är kortare än 135 cm ska använda en skyddsanordning så som babyskydd eller bilbarnstol. Den främsta skillnaden mellan ett babyskydd och en bakåtvänd bilbarnskydd är att babyskyddet är anpassat för ett babys kropp. Ett babyskydd är smalare och lutar mer. För att kunna använda en bilbarnstol så bör barnet kunna sitta själv utan stöd, eftersom den är mer upprätt. Det är viktigt att ha koll på babyskyddet så att ditt barn inte har växt ur det. Om huvudet sticker upp så är det inte längre säkert att använda babyskyddet. När barnets huvud tangerar den övre kanten på ryggstödet är det dags att byta babyskyddet till en bakåtvänd bilbarnstol.

Ett babyskydd är godkänt för 13 kg, och har alltså inget med ditt barns ålder att göra. Se till att de restriktioner som finns med babyskyddet följs. Hur länge kan babyskyddet då användas? Generellt kan det användas i cirka 5 år. Antalet år kan variera mellan olika tillverkare. Det är stora påfrestningar på ett babyskydd och därför kan det inte användas under en längre tid. Ett babyskydd har inte sämre kvalitet än en bilbarnstol, bilbarnstolen kan du använda upp till cirka 8 år, när det gäller babyskyddet är det är mycket slitage detta på grund utav att det ofta flyttas mellan olika platser som du besöker. Ett babyskydd kläms ibland in i en kundvagn och utsätts ofta för stora temperaturväxlingar, speciellt under vinterhalvåret. Bilbarnstolar med bas i bilen, som även är fast monterade, utsätts inte för samma påfrestningar. Ett babyskydd som har utsatts för direkt solljus under en längre tid kan ha en kortare livslängd.

Det är spännande med de där allra första åkturerna, så kika på vårt sortiment av säkra babyskydd som är enkla att montera så att ni garanterar en trygg åktur.

Sida 1 / 2

Babyskydd

Har ni fått tillökning i familjen och ska ge er ut på er första åktur? Letar ni efter en bilbarnstol som kan justeras i takt med att barnet blir äldre, eller är ni ute efter att uppgradera er från det ni använder för närvarande? Lugna puckar! Med ett babyskydd från Lekmer.se sitter även de minsta säkert och bekvämt under färden.

Vi erbjuder ett av Sveriges bredaste utbud av babyskydd till bil. Samtliga är från marknadens ledande aktörer och finns i ett flertal olika färger och utföranden. Här finner du bland annat testvinnande Maxi-Cosi babyskydd, helhetslösningar med babyskydd och barnvagn i ett, justerbara i-Size storlekar, monteringslösningar som lämpar sig för alla personbilar, enkla installationslösningar samt avtagbara klädslar som kan tvättas eller bytas ut - bara för att nämna några exempel! Med våra babyskydd garanteras familjens yngsta medlemmar en trygg åktur till nästa resmål, och när ni väl nått destinationen är det bara att plocka babyskyddet ut ur bilen och bära det i handtaget. Det kan inte bli särskilt mycket lättare än så!

Utöver det självklara kravet på säkerhet och bekvämlighet förenas alla våra babyskydd av att de är enkla att montera i bilen och är ytterst användarvänliga. Ifall ni överväldigas av de olika varianterna och funktionerna kan vi till exempel rekommendera våra testvinnare. Våra Besafe babyskydd med handtag passar under hela perioden 0-4 år. Använd gärna vår smidiga filterfunktion för att finna er drömlösning, och läs vidare om våra produkter i de utförliga beskrivningarna, där ni även finner informtion om vikt, storlek vilka tester babyskydden genomgått, vilka kvalitetscertifieringar de uppfyller samt annan nyttig data som underlättar vid valet av färdlösning för barnet.

Lekmer.se förenklar vardagen för varje förälder. Säkerhet, komfort och kvalitet är tre ledord som representerar våra babyskydd, och hos oss finner du ett av de största sortimenten av märken som Besafe och Maxi-Cosi i Sverige.