Bilbarnstolar 9 kg - 25 kg

Bilbarnstolen, stolen som låter dig och ditt barn upptäcka världen tillsammans.

Naturligtvis är en bilstol inget som ska tas med lätthet. Bilstolar måste vara godkända, du som förälder måste noggrant, innan du köper, ha mätt och vägt stolens passagerare för att försäkra dig att stolen passar såväl barn som bil. På Lekmer.se förstår vi vikten av att skydda det allra käraste vi har och därför erbjuder vi ett brett sortiment av stolar för en bred och, med rätta, kräsen konsument.

Här hittar du isofix, trepunktsbältes-varianter, i-Size och mycket mer till barn mellan 9 kg - 25 kg. Storsäljare från bland andra Britax, BeSafe och Axkid och många andra hittar du här.

Tänk till en, två och tre gånger så att du garanterat hittar det som är rätt för din familj, och gör det på Lekmer.se!
Sida 1 / 2

Bilbarnstolar 9 kg - 25 kg

När du reser med barn är säkerheten det allra viktigaste. Barnet ska sitta rätt i en godkänd bilbarnstol som är anpassad för barnets längd och vikt. På Lekmer hittar du självklart bara bilbarnstolar som är godkända och säkra att använda. En bakåtvänd bilbarnstol kan användas från det att ditt barn kan sitta upp utan stöd, och de rekommenderade viktgränserna för bakåtvända bilbarnstolar är 0-25, 0-18, 9-18 eller 9-25 kg beroende på om de monteras med ISOFIX eller bilens bälte.

Vi erbjuder bilbarnstolar i en mängd olika färger och utföranden, med många tillbehör som kan köpas till. Populära varumärken är till exempel BeSafe, Axkid, Maxi-Cosi, Britax och Concord.

Montering av bilbarnstol

Rekommendationen är att barn ska åka bakåtvänt så länge det är möjligt, helst upp till 5 års ålder, för maximal säkerhet. Det finns flera skäl till att bakåtvänt är bättre. För det första skyddar bakåtvända bilbarnstolar barnets känsliga huvud och nacke. En stor del av alla krockar med personskador sker framifrån. I sådana krockar skyddas huvudet av stolens stora ryggparti, som bromsar barnkroppen optimalt. Bakåtvända stolar fungerar dessutom bättre i de flesta sidokrockar. Bilens uppbromsning trycker barnets huvud in i bilbarnstolen där det som bäst skyddas. Ett annat skäl är att bakåtvända stolar fungerar extra bra socialt, då den som sitter bredvid kan tala och umgås med barnet.

När det kommer till fastspänning av bilbarnstolen så kan det antingen göras med hjälp av bilens trepunktsbälte eller med ISOFIX i bilens fram- eller baksäte (oftast finns ISOFIX-fästena bara i baksätet).

ISOFIX är ett fästanordningssystem som är framtaget för att underlätta monteringen av babyskydd och bilbarnstolar, och är idag en internationell standard för alla tillverkare av bilar och bilbarnstolar. Med ISOFIX blir risken för felmontering betydligt mindre. Babyskyddet eller bilbarnstolen installeras enkelt med ett mekaniskt lås som krokar fast i bilens ISOFIX-fästen. ISOFIX-fästena sitter placerade mellan bilens säte och rygg. En bakåtvänd ISOFIX-stol måste även ha säkerhetsben, som även det leder till ökad stabilitet och säkerhet. Tänk på att för bakåtvända bilbarnstolar med ISOFIX-montering gäller vikten 0-18 alternativ 9-18 kg.