Bilbarnstolar

När du väljer bilbarnstol är säkerheten det viktigaste – rätt stol för rätt ålder, längd och vikt. Hos oss hittar du bara godkända babyskydd, bilbarnstolar, bältesstolar och bälteskuddar för den nyfödda och upp till 36 kg. Vi har ett brett sortiment av bilstolar som får barnet att sitta säkert och bekvämt i bilen. Välj bland omtyckta varumärken som Axkid, BeSafe, Britax Römer, Carena, Cybex, Graco och Maxi-Cosi.

Med andra ord ett komplett utbud av professionella och marknadsledande varumärken som garanterar dig ett bra köp och en säker samt bekväm bilbarnstol. Flera av dessa har dessutom en fin historik när det kommer till priser och utmärkelser inom branschen. Samtliga av bilbarnstolarna du hittar på sajten, oavsett bakåtvänd eller framåtvänd, går igenom test innan de går till den slutliga produktionen och slutligen finns med i vårt utbud här på Lekmer.se. Bara det är en stor trygghet för dig som förälder då som sagt säkerhet i trafik alltid bör prioriteras och framförallt när barn är inblandade!

Även om du som förälder bör ha en viss kunskap gällande säkerhetsmässiga föreskrifter tänker vi att du ändå finner en trygghet i att handla din bilstol hos oss. Vi jobbar för att erbjuda produkter som i allra högsta grad uppfyller svenska trafikmässiga krav. Detta med att välja bakåtvänd eller framåtvänd bilbarnstol till våra barn har varit ett omtalat ämne och värt att känna till är att den svenska rekommendationen är att låta barnet åka bakåtvänd fram till 4–5 års ålder.

För att erbjuda variation i vårt utbud kan du hitta en bilbarnstol till riktigt fyndpris, samtidigt som vi erbjuder tekniska och funktionsmässiga topprodukter med lite högre prislapp. Under våra reakampanjer finns dessutom riktiga kanonerbjudanden att ta del av. Kom ihåg att vi är certifierade av Trygg E-handel och självklart följer regler och föreskrifter för just distanshandel, så som kund är du i trygga händer!

Är du på jakt efter praktiska tillbehör till barnen när de färdas i bilen kan du bland annat välja mellan olika bältesskydd, solskydd, speglar och prylfickor. Din bilbarnstol håller betydligt längre med ett ordentligt skydd, för som förälder kan du säkert stämma in i att det där med att hålla bilen ren från spill inte är en enkel lek. Solskydd är ett måste för barnets komfort då det på bästa sätt förhindrar att irriterande solljus tar sig in direkt på barnet i baksätet. Våra prylfickor är superpraktiska då du hänger dem direkt på antingen förarsätet eller passagerarsätet för att barnet enkelt ska nå sakerna. Kort och gott är detta detaljer som gör vardagen med bil och barn så mycket smidigare!

Du hittar självklart även baser och installationstillbehör till din bilbarnstol här hos oss, vilket gör hela processen otroligt smidig eftersom du har allting på en och samma plats. Vi vill på ett praktiskt och enkelt sätt hjälpa dig att hitta kvalitetsprodukter till rätt pris samt till bästa villkor med fokus på en kundinriktad service. Har du någon fundering kring vårt koncept som webbutik eller konkret om någon av våra produkter är du varmt välkommen att höra av dig!

 
Sida 1 / 11

Säkra bilbarnstolar – Bakåtvända och framåtvända bilstolar

När man reser med barn ska det först och främst vara säkert. De ska sitta rätt i en godkänd bilbarnstol som är anpassad för barnets längd och vikt. När det är ordnat kan man fundera på saker som gör resan mer behaglig – för både barn och föräldrar.

Hos oss på Lekmer kan du beställa och köpa en lång rad olika barnstolar för bilen och tillbehör för resan. Det här är ett område då man vill ta det säkra före det osäkra, så se till att du har bra utrustning.

Det hittar du här.

Godkända Bilbarnstolar

Det första du tittar efter när du köper en bilbarnstol är at stolen är märkt med E-godkännande. Först då kan du överväga köp. Hos oss hittar du godkända bilstolar – så du kan lägga fokus på vilken typ du vill ha.

Bilstolar för bebisar: För de allra minsta är det viktigt att hitta en bekväm stol med handtag så du lätt kan lyfta in och ur barnet ur bilen. Små barn brukar somna lätt i bilen och det kan vara skönt för dem att få sova vidare när man kommer fram till målet. Att stolen är lätt att bära är därför ett klart plus.

När du sedan väljer barnstol finns det lite olika fästanordningar och bältessystem. Välj något som passar. Sedan kanske man vill ha en sufflett eller andra tillbehör, och avtagbar, tvättbar klädsel är såklart bra.

Bilstolar för större barn: Bilstolarna för något äldre barn plockas inte in och ut lika ofta (även om fästning och montering måste vara enkel om man ska vara nöjd med stolen). Här finns det olika tekniker för bälten och montering, så titta runt i vår butik och välj något som passar era behov. Viktigt är också nackstöden. Välj en stol som ger maximalt skydd för huvudet.

När barn blir för stora för bilbarnstol, men ännu inte kan sitta direkt på sätet, passar det bra med en enkel sittkudde. Den gör att det vanliga bilbältet hamnar vid axeln. Vissa vanliga bilstolar har dessutom avtagbar rygg och går att göra om till en bilkudde när tiden är inne.

Övriga tillbehör för resan

När stolen är på plats kan du titta på andra tillbehör. Accessoarer som babyspeglar och solskydd gör resan behaglig för föräldrar och barn; resesäng och hopfällbar matstol som får plats i bagaget är praktiskt.

Kanske vill ni ha ”prylfickor” att hänga på sätet för att hålla ordning på barnböckerna, leksakerna, napparna och flaskorna, kanske behöver ni en flaskvärmare som kopplas till bilens uttag och gör varm välling på ett par minuter.

Säkerhet, säkerhet, säkerhet

När du ska ut och resa med barn är säkerheten absolut i första rummet. Köp därför bra stolar som är gjorda för rätt längd och vikt och är godkänd. Vi kan inte nog trycka på detta.

Efter det tittar du på de produkter som gör resan mer behaglig.

Kom ihåg att säkerhetsföreskrifter i Sverige rekommenderar att barnen sitter i bakåtvänd bilbarnstol fram till 4–5 år. Välj därför rätt stol.