Bältesstolar & bälteskuddar 15-36 kg

Här har vi saker för de stora barnen. Det är en milstolpe i varje barns liv att byta från bilbarnstol till bälteskudde eller bältesstol. En indikator på att barnet känner sig stor. På Lekmer.se har vi ett stort utbud av varianter på både bälteskuddar och bältesstolar. Coola tryck, Fix-varianter (Fix är för bältesstolen vad Isofix är för barnstolen), ett hav av olika färger att välja på och allt från kända leverantörer som Concord, Cybex, Maxi-Cosi, Graco, BeSafe, Britax och Kids Embrace.

Detta är en produkt som du med fördel beställer tillsammans med den som ska sitta på stolen eller kudden.

En framåtvänd bälteskudde eller bältesstol används från att barnet är fyra år gammalt. Vikten ska ligga mellan 15 och 36 kg när du använder en bältesstol eller kudde.

Det finns olika modeller som varierar dels i pris men även i komfort. Billiga modeller är ofta lite hårdare att sitta på och många modeller går inte att luta i viloläge, vilket är obekvämt speciellt under längre resor. Lite dyrare modeller har ofta stoppad klädsel och går att luta viloläge.

Den viktigaste skillnaden mellan en billigare och dyrare modell är att en dyrare modell har bättre skydd. De har ofta ett mer utvecklat sidoskydd för huvudet och övre delen av torso. Om du åker mycket bil är det värt att investera i den dyrare modellen för att ge barnet maximal komfort. Fundera även över säkerhetsaspekten och hur stolen fästs. Montering av barnstolar kan fästas med isofix i bilens fram- eller baksäte. Välj en bältesstol om bilen saknar bra nackskydd.

En bältesstol kan användas i cirka 10 år, sedan är det dags att köpa en ny. En bilbältesstol eller kudde kan användas tills barnet har en ålder på cirka 10–12 år, därefter går det utmärkt för barnet att åka enbart med trepunktsbälte och utan andra hjälpmedel.

(40 av 48 produkter)
(40 / 48)