Behöver du hjälp? Kontakta oss
Lekmer logo

Lek utomhus – Hitta barnkläder, barnskor och leksaker som passar till utelek!

Många föräldrar vill se sina barn leka utomhus oftare – i trädgården, på bakgården eller i parken. När inomhusaktiviteterna tar för mycket tid vill många föräldrar aktivera sina barn men vet kanske inte riktigt hur. Det räcker ofta inte med uppmaningar som ”gå ut och lek” eller att säga att ”på min tid spelade alla ungar i kvarteret burken efter skolan”.

Dessa argument är kanske inte tillräckliga för barnen av idag. Det som föräldrar däremot kan göra är att uppmuntra och erbjuda aktiviteter samt leksaker som gör att barnen vill leka utomhus. Leksaker som är underhållande och som uppmuntrar till aktivitet, rörelse och den där eftersträvansvärda friska luften.

På denna sida har vi därför samlat allt som hör till utelek. Allt ifrån uv-kläder och vårjackor till sandlådor och gungor.

Utomhuslek och vattenlek

Det finns leksaker som är så simpla att de aldrig går ur tiden. Bollar, gungor, sandlådor, hopprep, lekhus, tält, klätterrep och studsmattor är exempel på sådana leksaker. Dessa typer av leksaker passar utmärkt till utomhuslek och vattenlek och uppmuntrar samtidigt barnen att vara aktiva. För barn som vill leka och pyssla i trädgården har vi ett brett utbud av sandlådor, skottkärror, lekbord och planteringstillbehör. För mindre barn hittar du ett gäng roliga vattenleksaker som är underhållande för de små att leka med. Utomhuslekar kan vara ett perfekt tillfälle att passa på att umgås ute i parken eller i trädgården med familj och vänner. För dessa tillfällen har vi bland annat fotbollar, studsbollar, bowlingsset och boule.

Regnkläder och vårjackor

Utelek kräver inte bara roliga uteleksaker utan även passande utekläder som barnen kan vara bekväma i medan de leker. På våren och hösten är det viktigt att ha bra regnkläder, regnstövlar,  vår- och höstjackor samt mössor som skyddar mot regn och vind.  På Lekmer hittar du massor av olika barnytterkläder och skor i olika prisklasser från varumärken som Didriksons, Geggamoja, Joha, Lindberg och Ticket Outdoor.

Avsluta sommaren på topp!

Det är fortfarande långt kvar att krama ur det bästa ur sommaren! Hos oss hittar ni allt för uteleken. Just nu har ni chansen att fynda alla favoriter till riktiga superpriser!

494 produkter
494 produkter