Lära-gå

För ett barn är det förstås viktigt att få utveckla sin motorik, och en riktig utmaning för ett barn är förstås att lära sig gå. Som vuxen funderar vi inte på om det är svårt eller inte, men med tanke på att gång är ett kontinuerligt fallande framåt som pareras med att flytta fram fötterna är det inte konstigt att det är svårt att lära sig. Det kräver en hel del övande och utveckling av motorik.

Om barnet får hålla i något underlättar det betydligt, och ett klassiskt hjälpmedel är en lära gå vagn. Hos Lekmer hittar du massor med modeller och vagnar med färger i allt från vit och rosa till knall rött och svart, så att både du och ditt barn kan få en vagn som ni gillar. I vårt sortiment finns kända varumärken som Brio och Carena som håller absolut högsta kvalitet. Våra vagnar har alla ett handtag som är justerbart i höjdled, och det är viktigt att det sitter i bra höjd. Några modeller har dessutom en slags friktionsbroms, som kan göra att vagnen går lite trögare. Fördelen med det är att vagnen inte far iväg så lätt, och barnet slipper att ramla framlänges. För många barn blir en vagn en mycket kär leksak, även när gåendet fungerar utmärkt. Den fungerar som dockvagn, som transport av leksaker och mycket, mycket annat. Det är inte ovanligt att den hänger med upp i förskoleåldern.

Lära-gå-vagnar passar bra när barnet börjat ta egna steg, men redan för mindre barn finns lära-gå-stol. Redan runt 6 månader är barnet stort nog för att börja använda denna, och den kan användas upp till att barnet väger 12 kg. Det är i princip en stol monterad på en ram som i sin tur går på hjul. Sittdelen kan justeras i höjd, så att när barnet sitter i stolen når fötterna ner på golvet. Barn lär sig förbluffande snabbt att sparka sig fram, och de flesta barn finner stort nöje i det. Ramen har fyra hjul, ett i varje hörn. Vissa lära-gå-stolar har två fasta hjul och två roterbara, andra har fyra roterbara. Oberoende av modell är samtliga våra lära-gå-stolar gått igenom alla tänkbara test för säkerhet och är certifierade enligt EN1273, som bland annat innebär trappskydd. Om barnet kommer ut i en trappa bromsas vagnen direkt, så att inte barnet kan trilla ner i trappan.

De flesta lära-gå-stolar har dessutom en lekpanel, ofta med någon typ av elektronisk leksak som alstrar diverse ljud. Du som förälder kanske kommer att tröttna fort på dessa ljud, men barnen brukar älska dem och kan lyssna på ljuden om och om igen. För dig som vill ha en lite tystare modell finns stolar som till exempel simulerar en bil med ratt och allt.

Sida 1 / 1

Lära gå-vagnar och stolar - Gåstolar & Gåvagnar

Att ta sina första staplande steg är stort för en liten människa, och med en gåstol kan du som förälder underlätta för barnen och samtidigt njuta av alla deras framsteg. Hos Lekmer.se hittar du ett stort sortiment av lära-gå stolar och vagnar, och snart kommer din lilla stjärna springa runt på egen hand. Tiden går fort och snart har de vuxit upp, och kanske till och med om dig.

Hos oss på Lekmer.se hittar du ett stort utbud av lära-gå produkter som kan hjälpa ditt barn med det där allra första steget. För varje barn börjar möjligheten till självständighet när de kan ta sig runt på egen hand, och trots en del motgångar reser de sig alltid upp igen. Med hjälp av en Brio gåvagn minimeras motgångarna så mycket som möjligt, och istället väntar möjligheter. Plötsligt är det roligt att ta sig runt, och många barn går hellre än de springer. Hos oss hittar du också lära-gå-bord samt lära-gå vagnar i hållbar plast. Lär ditt barn att gå med hjälp utav lek och roliga tillbehör, snart kommer du att ha fullt sjå med att stoppa ditt barn från att klättra på de mest olämpliga platser.

Hos oss kan du självklart också hitta det välkända märket Carena och deras produkter. Med hjälp av en vit lära-gå-stol från detta varumärke behöver du aldrig mer oroa dig för att ditt barn skall snubbla eller trilla. Med dessa stolar är det enkelt att gå runt eller enbart sitta samtidigt som stolens lekpanel är utrustad med både knappar och rattar. Stolen är också ställbar i tre lägen, vilket gör den säker för just ditt barn. Denna lära-gå stol är passande för barn som är från 6 månader och väger upp till och med 12 kilo. Våra stolar uppfyller självklart också alla gällande säkerhetskrav, både för ditt barn och din omgivnings säkerhet.

Söker du efter en lära-gå-stol online har vi på Lekmer.se ett stort utbud av dessa. Med hjälp utav trygg nätshopping kan vi erbjuda dig lära-gå produkter dygnet runt, allt du behöver är en uppkoppling.