Springcyklar

Minns du känslan av frihet när du cyklade iväg på egna äventyr för första gången? Hos oss på Lekmer.se finns ett stort utbud med springcyklar för barn. En springcykel kallas även för balanscykel. Välj en springcykel bland vårt fina utbud med märken som Stoy, Stiga, PJ Masks och Disney Pixar. Springcyklar är perfekta för att hjälpa ditt barn att få bättre balans. Denna typ av cykel saknar stödhjul men de hjälper barnet att träna på koordinationen och förbereder dem för att susa fram på en riktig cykel. Springcyklar ger en härlig känsla av frihet och självständighet.

När barnet är något år gammal så kan de börja cykla på en springcykel. Det finns modeller med ringklocka och korg så en springcykel liknar på många sätt en cykel. En del större modeller kommer med en ståplatta som är placerad nedanför sadeln.

Barn utvecklas i olika takt och de utvecklar även färdigheter i olika ordning. En del barn utvecklar sitt språk först medan andra barn utvecklar den motoriska förmågan innan språkfärdigheterna. En springcykel är suveränt till de allra yngsta som är sugna på att ta sina första steg mot den där fantastiska riktiga första cykelturen. Barnet kontroller själv farten med fötterna och de tränar på att kunna styra och behålla balansen. Springcyklar saknar såväl pedaler och stödhjul, därför är det med fötterna som barnet kontrollerar farten, detta genom att sparka och bromsa. Barnet över upp sin balans i sin egen takt.

Barnet leker fram sina färdigheter utan att några pedaler är i vägen. Säkerheten på springcyklar är hög eftersom styrbegräsningen hindrar att styret kan vridas så mycket att barnet faller. Många styrcyklar har stora däck som gör att de rullar fint. Det viktigaste att tänka på när du väljer styrcykel är att välja rätt storlek. Storleken mäts utifrån sadelhöjden och det finns även olika storlekar på hjulen, men detta påverkar också sadelhöjden, så du kan säga att detta mått är det viktigaste. Du mäter sadelhöjden från marken upp till den övre delen på sadeln.

Springcyklar kommer i följande hjulstorklekar: 10 och 12 tum. När ditt barn är redo att använda en riktig cykel behöver inte en förälder tillbringa mycket tid med att springa bakom och hålla koll och hjälpa till med att hitta balansen. Barncyklar finns i 16 och 20 tum. Hos Lekmer. se så har vi springcyklar i hög kvalitet för barn mellan 2–6 år. Springcyklarna finns olika former och färger.

 

 

(39 av 39 produkter)
(39 / 39)