Batterier

Batterierna ja, förödande att glömma köpa. Många, men inte alla av våra batteridrivna leksaker kommer med batterier på köpet. En stilla uppmaning är att läsa på produktbeskrivningen huruvida batterier är inkluderade. Om en produkt inte kommer med batterier så är vi ganska duktiga på att skriva ut det, och självklart vilka batterier som produkten kräver. På Lekmer.se har vi AA-batterier, AAA-batterier, 9V-batterier, C-batterier, och även D-batterier för att försäkra oss om att alla inblandade ska bli nöjda och glada.

Som bekant är batterier tyvärr inga evighetsmaskiner och behöver bytas ut med jämna mellanrum. Så passa på att köpa några extra när du ändå är här. Ingen blir gladare än oss på Lekmer.se om du efter användning lämnar dem till återvinningscentralen eller batteriholken som helt säkert finns i ditt närområde. Snällt mot naturen och vi blir glada. Win win!
Sida 1 / 1

Batterier

Vi har kommit bra bit på vägen sedan Alexander Volta uppfann sin ”Voltas stapel” år 1880 och nu för tiden tar vi det nästan som en självklarhet att klassiska småbatterier så som AA- och AAA-batterier finns. Batterier kommer i alla slags former och de finns nästan alltid i vår närhet. På armen, i fickan, i leksakerna, tätt intill örat, ja listan kan göras lång.

Det finns batterier i nästan alla elektroniska leksaker och saker som inte behöver kopplas till ett eluttag och ofta är de inbyggda redan vid köpet. Men ibland så måste man köpa till batterier. Hos oss på Lekmer.se hittar du ett varierat utbud av alla de batterier som du kan tänkas behöva till dina leksaker. Vi har AA-batterier, AAA-batterier, 9V-batterier, C-batterier, och även D-batterier. För många leksaker behöver just batterier för att kunna fungera på allra bästa sätt.

Batteriåtervinning

Även om tekniken som ligger bakom batterierna, i bland annat leksakerna och mobilen, är väldigt praktisk så innehåller de även ämnen som kan skada både djur och människor om de hamnar i naturen. Därför är det väldigt viktigt att du återvinner dina batterier.

I Sverige är vi bra på att återvinna våra batterier och vi vill gärna uppmuntra alla till att fortsätta med det goda jobbet! Då kan delar av batterierna återvinnas och bli till någonting helt nytt, bra va?

Små lösa batterierna så som till exempel AA- , 9V-, C-, D- och AAA-batterier kan du återvinna i batterieholkarna som du oftast hittar i anslutning till din återvinningsstation. Vissa mataffärer och köpcentrum har också holkar där du kan återvinna dina batterier. I en del bostadsföreningar kan det även finnas en miljöstuga eller ett kärl i grovsoprummet för både lösa och inbyggda batterier.