Film & TV-spel

Människor älskar äventyr och utmaningar, hjältar och skurkar, Pippi Långstrump och Peter Pan. På Lekmer.se älskar vi film och TV-spel, ibland är det en blandning av film-hjältar i TV-spel.

Klassiker avlöser klassiker här med Nalle Puh, Dumbo, Bambi och nya stjärnor som Trassel, Elsa och Anna från Disney's Frozen och såklart Smurfarna.

Ta dig tiden att åter stifta bekantskap med gamla vänner tillsammans med resten av familjen. Lär känna nya karaktärer och skratta dig igenom filmerna tillsammans. Spela igenom kända och okända miljöer med ditt barn. Vi lovar att det kommer vara precis lika kul som förr.

Och man fick ju faktiskt inte fyrkantiga ögon av att se på film eller spela TV-spel.
Sida 1 / 3

Film & TV-spel för barn

Förr i tiden förfasade sig man ofta över barn som tittade på TV och video. ”De kommer få fyrkantiga ögon” var inte ovanligt att man hörde. Idag har vi kommit ikapp tekniken och förstår att en film inte bara är rolig utan även inspirerande och utvecklande.

Här hittar du barnens favoriter men samtidigt filmer som vuxna kan roas av, vilket är en stor fördel. Det blir ofta roligare för barnen om föräldrarna kan vara med och titta ibland och kanske diskutera vad som händer i filmen.

Men då är det viktigt att filmerna har något för alla åldrar och generationer. Det har vårt utbud.

Filmer från Astrid Lindgrens värld

Vi har en rad filmer som bygger på Astrid Lindgrens historier. Det är sagor och berättelser vi alla har växt upp med och vi vet hur fängslande det kan vara att stiga in i Bröderna Lejonhjärtas magiska värld, upp på taket hos den bångstyriga Karlsson eller ut i skärgården med Tjorven och co. i Vi på Saltkråkan.

Faktum är att barn i alla åldrar brukar gilla de här och andra berättelser av Astrid Lindgren, och det är ingen slump att de översatts till nästan hundra språk. De är helt enkelt tidlösa.

Tecknade filmer för barn

När det kommer till tecknade filmer har mycket hänt de senaste decennierna. Från att primärt bestå av kortfilmer, förutom en del Disney-klassiker, har de blivit längre historier som man kan dras med i.

En stor favorit just nu är Bilar eller Cars på engelska. Blixten McQueen och hans vänner bygger upp hissnande historier och det är förvånande hur mycket man själv kan komma att tycka om en bil. De är, hur konstigt de än må låta, starka rolltolkningar.

Letar du efter barnfilmer rekommenderar vi att du tittar igenom vårt bibliotek av prisvärda DVD-filmer. Du kommer garanterat hitta något som passar.

Här hittar du också CD-skivor för barn – perfekta att ha i bilen eller varför inte som godnattsaga?