Utomhusleksaker

Lek gör sig allra bäst ute i friska luften. Så har föräldrar tänkt i århundraden, och vi tror att det stämmer. Friheten att springa fritt tillsammans i vårt alltid skiftande väder är oslagbart.

På Lekmer.se hittar du saker som stimulerar till lek i alla väderlag. Vi har sandlådor till sommarens slottsbyggen, gungor att svinga i när hösten ändrar färg på löven, Snowracers att tävla ner för backarna med och lekstugor att möta våren i och mycket mycket mer.

Vi handplockar de bästa produkterna från ledande märken som STIGA, STOY Play, Plasto och My Fair Garden.

Klicka runt och planera något års lekar tillsammans med ditt barn!
Nyhet!

Dantoy BIO Sledge 79cm

Pris från 249 kr 249 kr
Läs mer Till kassan
Sida 1 / 7

Utomhusleksaker - Uteleksaker

Många vuxna vill se sina barn leka utomhus oftare – i trädgården, på bakgården eller i parken. Känslan att inomhusaktiviteterna tar för mycket tid och uppmärksamhet ligger där och gror. Men hur gör man? Det räcker kanske inte med att uppgivet sucka ”gå ut och lek” eller prata om att ”på min tid spelade alla ungar i kvarteret burken efter skolan”.

Att det är bra att vara ute eller förklara vad man gjorde förr kanske inte är argument som biter på barnen av idag. Men vad man kan göra är att erbjuda aktiviteter som gör att barnen vill leka utomhus. Saker som stimulerar till aktivitet, rörelse och den där eftersträvansvärda friska luften.

Här ska vi presentera några produkter som stimulerar utelek. Alla går at beställa direkt på nätet för leverans till dig.

Bollar

Det finns leksaker som är så simpla att de aldrig kan gå ur tiden. Bollen ligger kanske etta på den listan. Och tänker man efter tröttnar man väl aldrig, hur gammal man än blir, på att leka med bollar eller se på TV när välbetalda fotbollsspelare gör det. Här hittar du:

Hoppbollar: När barn lärt sig gå och springa vill de ha nya utmaningar – då är hoppbollen perfekt. Här finns varianter med Barbapappa- Spiderman- och ”Bilar”-motiv som barna kan studsa runt med.

Fotbollar: Vi har ett stort utbud av fotbollar som klarar väder och vind. Köp en boll med motiv från det senaste mästerskapet, barnets favoritfigurer eller det ”bästa laget”, Arsenal, Chelsea, Barcelona eller vad det är som gäller.

Plastbollar: Här är utbudet gigantiskt. Välj storlek och motiv själv – allt finns här. Exempelvis hittar du Toy Story-, Smurfarna- och Hello Kitty-bollar. Eller så kanske du vill köpa en med fotbollsutseende och skola nästa Ibrahimovic.

Studsbollar: Barn älskar att leka med dem medan vuxna är rädda om inredningen. Studsbollens oberäkneliga natur gör den fantastiskt rolig att leka med, men kanske används den med fördel utomhus.

Hoppa, studsa, kryp och spring

Det har blivit en allt vanligare syn, studsmattan i trädgården. Kanske är det inte den vackraste trädgårdsdetaljen på jorden, men å andra sidan älskar barn sin studsmatta så varför inte låta dem ha en?

Vi har en säker, kvalitetsstudsmatta som du beställer online och får hem.

Andra leksaker som aktiverar barnen är hopprep och twistband. För bara några tior får du en leksak som håller länge och man får upp flåset med. När du som vuxen är med och leker förstår du hur jobbigt och roligt det är att hoppa rep.

Dessutom har vi, kanske för de lite mindre barnen, ett utbud av tält och tunnar de kan bygga upp egna världar med och springa runt i. Titta runt här på sidan och du kommer hitta många bra leksaker för lek utomhus.