Lekmer logo

Pedagogiska leksaker – Väck upptäckarlusten och lärandet i leken

Att lära sig genom lek är det bästa sättet att nå kunskap och för små barn är leken det enda sättet att lära sig något. Du kan inte tvinga en, säg, sexåring att lära sig läsa, skriva eller räkna. Det måste vara roligt annars kommer hon eller han tröttna direkt.

Vi har ett bra utbud av ”lek och lär”-material som både inspirerar och roar de mindre barnen och vetenskap- och experimentprodukter för de lite äldre.

Redskap för lärande

På Lekmer hittar du pedagogiska leksaker och lättlästa böcker som utvecklar barnens kunskaper i att räkna och läsa. Här finns läroböcker, ABC-böcker, ljudböcker och vetenskapsböcker för barn, men som också är roliga för föräldrar att använda med sina barn.

Några exempel är de populära böckerna Lyssna och lek, utvecklade spel från V.SMILE och ritböcker, målarböcker och pysselböcker som stimulerar barnens kreativitet och fantasi.

Experiment och vetenskap

Att utforska sin omvärld och experimentera med naturvetenskapens lagar på nära håll kan vara omvävande upplevelser för barn. Experimentlådor och vetenskapliga tester gör att barnet själv kan ta reda på svåra frågor.

Har du som förälder någon gång fått en fråga som: ”Hur fungerar elektricitet?”, ”Vad är ett fingeravtryck?” eller ”Hur ser en stjärna ut?” Nu kan du beställa de redskap som behövs för att barnet, på ett underhållande sätt, kan laborera kring dessa och många andra ämnen på egen hand.

Förstå det stora och det lilla

Det är alltid spännande med det allra minsta och det allra största. Om du beställer ett teleskop och sätter upp det i fönstret eller ute i trädgården kommer det bli ett inspirerande verktyg för alla – stora som små. Sitt uppe en höstkväll, vänta på mörkret och undersök stjärnhimlen tillsammans med barnen.

På samma sätt är det roligt med ett mikroskop med vilket ni kan undersöka det som man inte ser med blotta ögat. Vilket vardagsföremål som helst blir ett intressant studieobjekt om man kan se det uppförstorat.

Förstå fysik, biologi, kemi och geologi

Förutom mikroskop och teleskop har vi tillbehör för att pressa plantor, insektsburar och experimentlådor för vulkaner, lufttryck och vind. Du kan till och med beställa en hel väderstation i miniatyrformat.

Nu har vi bara skrapat lite på ytan. Titta runt här på sidan och titta på verktyg som passar det vetgiriga barnet. Du kommer garanterat hitta något som blir populärt, kanske till och med hos föräldrarna. Faktum är att den typ av frågor som man får svar på här är frågor man brukar ha hela livet.

58 produkter
58 produkter