Behöver du hjälp? Kontakta oss
Lekmer logo

Spel och pussel för barn och resten av familjen

Spel passar alla – stora, små och hela familjen. Det är något ni kan samlas kring och på ett underhållande sätt tävla mot varandra. Dessutom är spel ofta väldigt lärorika för barn. De små får bekanta sig med färg och form, de lite äldre med bokstäver, siffror och räkning och de ännu äldre med mer komplicerade koncept i spelens regler.

Oavsett ålder kan du hitta spel som passar och vi rekommenderar att du tittar runt i vår spelbutik online för att hitta något för er. Vi lovar att du får hem något inte bara barnen gillar utan även du.

Låt oss presentera vårt spelutbud

Familje- och sälskapsspel

I den här kategorin hittar du klassiker blandade med nya spelutgåvor. Här finns Alfapet (ja, det finns inte bara på telefonen) Monopol och Trivial Pursuit tillsammans med Star Wars-spel , Twister och Går Alla I Kina Upp och Ner.

Och låt oss ta chansen att slå ett slag för Risk, ett spel som aldrig går ur tiden. Från mellanstadieåldern och framåt är det fantastiskt att ta över världen på detta klassiska brädspel.

Barnspel

För de mindre barnen har vi många produkter. Du hittar spel som baseras på film och tv som Bilar, Hello Kitty, Smurfarna och mycket mer. Sedan finns ”lek och lär”-spel där barnen blir introducerade till bokstäver och siffror; ord och räkning.

Måste vi nämna ett har vi Fem Myror Är Fler Än Fyra Elefanter, som går att spela med olika svårighetsgrader. Ett bra spel.

Vid sidan av dessa produkter finns spel med dinosaurietema, råttfällan, Angry Birds och mycket, mycket mer.

Övriga spel

Nu har vi bara nämnt några av de speltyper som du kan beställa. Här finns också brädspel, sportspel kortspel och memoryspel. Du hittar utomhusspel och små, miniatyrspel som är perfekta att ha i bilen och med på resan.

Pussel

Det bästa betyg en leksak kan få är att man aldrig tröttnar på att ”leka” med den. Pussel är definitivt i den kategorin. Ett pussel kan fånga en ettåring som fumlande lägger sitt första sexbitarspussel men också en 12-åring som försöker sig på 300 bitar och en vuxen som kämpar med 3 000.

Pussel är också en trevlig leksak att använda tillsammans med sina barn. Och man blir ofta chockad när små barn lyckas få till det. Det är vid sådana tillfällen man som förälder ropa ut: ”jag har närt ett geni vid min barm!”

Pussel för mindre barn

Precis som med andra leksaker fastnar de mindre barnen ofta för form, färg och figurer de känner igen. För de allra minsta brukar därför pussel med Nalle Puh, Pippi och Bamse vara säkra kort. Och när det fått in känslan hur pusslet ska läggas vill de göra det om och om igen.

För de lite äldre barnen finns aningen mer komplicerade pussel med fler bitar och svårare utformning. Nu lägger man inte ner bitarna i en form utan måste fästa dem i varandra. Motiven är också sådana som brukar gå hem hos, säg, en fyra- eller femåring: Toy Story, Cars, Hello Kitty, Prinsessor, Star Wars etc.

Vill du köpa något riktigt unikt beställer du ett 3D-pussel. De fungerar som ett vanligt pussel – bitarna fästs i varandra och resultatet blir en boll!

Pussel för äldre barn och vuxna

Som sagt, man tröttnar aldrig på pussel och den utmaning de erbjuder. Från mellanstadieåldern kan man lägga mer avancerade pussel med upp till 3 000 bitar.

Vi har ett stort utbud av pussel för äldre, många från den klassiska producenten Ravensburger. Men nu är det inte längre så mycket leksaksmotiv utan snarare kända konstverk, stadsbilder och knepiga pussel med mycket himmel eller vatten.

Det är då den riktiga utmaningen kommer.

192 produkter
192 produkter